Запорізька область увійшла до чотирьох пілотних регіонів України, в яких упроваджують проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» для просування демократії, економічного розвитку на місцевому рівні, сприяння веденню бізнесу та підтримки децентралізації. Впроваджує його Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади.

Цей проект спрямований на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку. Він сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, підтримці децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Його партнери: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Асоціація міст України, обласні ради та ОДА Запорізької Вінницької, Івано-Франківської, Полтавської областей та 16 міст-партнерів. Мета проекту — впровадження моделі «відкритого уряду», прозорості, ефективності органів місцевого самоврядування, розбудова територіальних громад, реалізація програм органів місцевого самоврядування для підтримки підприємництва та зміцнення середнього класу.

За словами голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, це важливий крок для краю на шляху впровадження демократичних цінностей. Проект буде дуже корисним для області. У розбудові держави, де головне — законність і порядок, залучення кращого світового досвіду потрібне. Важливо, щоб співпраця мала позитивний ефект і запоріжці відчули результат.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»