Цього року в Тернополі 1318 юнаків і дівчат закінчать загальноосвітні навчальні заклади. 181 випускник претендує на отримання золотих і срібних медалей. Усталеною вже є традиція: ті, хто виходить у самостійне життя, крокують святковою ходою середмістям до центрального стадіону. Тут урочисто відзначають випускний, вручають за успіхи в навчанні медалі. Слова привітань, як і годиться, матимуть представники місцевої влади, освітяни, батьки. Завжди серед гостей пам’ятного дня були артисти, зірки естради, шоу-бізнесу. Нинішнього травня вирішили обійтися без гучних святкувань.

Як каже начальник управління освіти та науки міськради Ольга Похиляк, зважили на думку учнівського самоврядування не запрошувати відомих виконавців, а краще ці кошти перерахувати на допомогу бійцям АТО. До того ж зорганізувати ще й доброчинну акцію зі збору грошей на потреби українських військових. Але важливий гість з напутнім словом виступить-таки. І буде це не хто інший, як добре знаний на Тернопіллі Герой-«кіборг» Валерій Чоботар. 

Тернопільські випускники віддадуть шану краянам, які загинули під час Революції гідності та у зоні проведення антитерористичної операції. Багато хто з юнаків і дівчат на свято прощання зі школою прийде у національному вбранні. За словами Ольги Похиляк, з кожним травнем кількість охочих одягнути вишиванки на випускний дедалі зростає. Зрештою, вже кілька років поспіль управління освіти та науки міськради зорганізовує конкурс на кращий вишитий випускний костюм. Відбудеться він і тепер. Змагатимуться не лише учні, а й вчителі, батьки. Тож дев’ятеро переможців-випусників отримають грошову нагороду тисячу гривень, удвічі більше становите сума для родини, чиє вбрання журі визнає оригінальним і гарним.