За результатами проведеного тендера, в якому взяли участь представники 5 заводів України, право на постачання 9 нових тролейбусів для Сум вибороло ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» із Луцька.

За словами директора сумського комунального підприємства «Електроавтотранс» Олександра Перчакова, пропозиція волинських автомобілістів для слобожанського обласного центру виявилася найвигіднішою. Тож незабаром на міські маршрути вийдуть новенькі тролейбуси марки «Богдан».

Для придбання пасажирського комунального транспорту з міського бюджету виділено 22 мільйони гривень, яких якраз вистачить на нові машини.

А тим часом тендери візьмуть під громадський контроль. Учасники останнього засідання колегії Сумської ОДА першими ознайомилися зі щойно розробленим сучасним  веб-порталом, за допомогою якого відбуватимуться  тендерні закупівлі для бюджетних установ та організацій області. 

Сфера використання бюджетних коштів залишається однією з корумпованих, і не випадково саме їй присвячено чи не найкоротший вітчизняний віршований жарт із трьох слів  «Оголошую тендер.

О. Бендер». Розроблений науковцями Сумського державного університету, новий веб-портал стане надійною перешкодою для тіньових та відверто шахрайських схем, виведе на чисту воду всіх пройдисвітів і шахраїв. Адже відтепер на порталі фіксуватимуть усю без винятку інформацію про закупівлі бюджетних установ, починаючи від продуктів для шкільних їдалень і дитячих садочків і закінчуючи швабрами для миття підлоги.

Як зазначив голова Сумської ОДА Володимир Шульга, в серпні веб-портал апробують в одному зі структурних підрозділів облдержадміністрації, а з 1 жовтня він запрацює в усіх бюджетних установах та організаціях. Тож громадськість матиме доступ до всієї інформації, пов’язаної з використанням бюджетних коштів, контролюватиме ціни та стежитиме, аби не відбувалися сумнівні закупівлі.