Єдиний волонтерський центр у Чернігові досить швидко став відомою організацією. Люди йдуть сюди безперервним потоком: у багатьох рідні та близькі перебувають у «гарячих» точках на сході. Тому звістка про напад на центр ошелешила.

Сталося це в неділю. Прийшло троє людей, один із них — з гуманітарною допомогою. І одразу затіяли скандал, звинувативши волонтерів у тому, що вони виставляють на продаж принесені речі. Волонтери кажуть: працюють на потреби армії. Якщо є десять пар в’язаних шкарпеток і купа дитячих книжок, які не читатимуть у зоні АТО, але є замовлення на генератор, то продати непотрібне і купити необхідне — це господарський підхід. Тим паче, що все це задокументовано. Приміром, зараз на складі лежить картопля, котру не забрали військові, тож виникла проблема з тим, як правильно розпорядитися нею, щоб не пропала.

Сварка завершилася викликом міліції. Почувши, що приїдуть правоохоронці, скандалісти швидко ретирувалися. Та згодом прийшло ще четверо невдоволених. Чоловіки були агресивно налаштовані, дехто — з уламками дощок у руках. Вони хотіли прорватися на склад. Олег Бойко завадив їм, його вдарили в обличчя, розсікли брову. Правоохоронці прибули вчасно — застали зловмисників на гарячому.

Що то було і хто зібрався дискредитувати роботу волонтерів, котрі допомагають бійцям у зоні АТО, — версій багато. Однак правильну встановлять фахівці.