Цього року запорізька міська влада взялася за вирішення питання доступності медпослуг для населення. Так, в обласному центрі безплатну медичну допомогу можна отримати у травмпунктах лікарень №5 та №9.

— Фінансування галузі охорони здоров’я збільшене в рази, — зазначає заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров. — Щоб запоріжці могли отримати безплатні медичні послуги в травмпунктах двох міськлікарень, надано понад три мільйони гривень. За рік сюди звертаються до 40 тисяч осіб.

Виконуючий обов’язки головлікаря міської клінічної лікарні екстреної та медичної допомоги Андрій Попович зазначив, що навантаження на приймання пацієнтів одного травмпункту прирівняне до роботи всього лікувального закладу, куди за рік за допомогою звертаються до 22 тисяч пацієнтів: влітку до 70, у зимові місяці — до 200 осіб на день.

— Тож хочу подякувати міській владі, — сказав він, — що вона побачила проблеми лікарні та допомагає, надаючи кошти на придбання медикаментів, гіпсу, бинтів, рентгенплівки, які дуже потрібні під час прийому хворих. Нині ми надаємо всі ці послуги запоріжцям безплатно, все для цього є.

На базі лікувального закладу щойно почав працювати також безплатний комп’ютерний томограф, який відремонтували за рахунок міського бюджету. За даними Анатолія Пустоварова, цьогоріч окрему увагу також приділено оновленню обладнання медзакладів міста, на що спрямовано понад 60 мільйонів гривень.