ФУТБОЛ. Перший тур 1/16 фіналу Ліги Європи пройшов з помітною перевагою гостей. «Атлетико» і харківський «Металіст» добилися відчутної переваги на виїзді, записавши собі в актив переконливі перемоги, передає УНН.

Боротьба в плей-офф Ліги Європи розпочалася двома матчами у вівторок, при чому в обох верх взяли гості. Решта 14 перших ігор 1/16 фіналу відбулися в четвер, і знову господарі виглядали не кращим чином. На своєму полі вдалося перемогти всього трьом командам, і однією з них став московський «Локомотив», з рахунком 2:1 здолав «Атлетік». Перевагою рідних стін також змогли скористатися «Алкмаар» і «Ганновер».

«Манчестер Юнайтед» гостював в Амстердамі і в своєму дебютному матчі в Лізі Європи зусиллями Ешлі Янга і Хав'єра Ернандеса забив «Аяксу» два м'ячі. Головний конкурент команди сера Алекса Фергюсона на внутрішній арені, «Манчестер Сіті», також добився успіху на виїзді. Підопічні Роберто Манчіні гостювали в Порту, де, пропустивши першими, зуміли відігратися і вирвати перемогу. Вирішальний м'яч на рахунку Серхіо Агуеро, який вийшов на заміну.

Фалькао, який був головною зіркою минулого розіграшу в складі переміг в дублінському фіналі «Порту», продовжує забивати в Лізі Європи вже за «Атлетико». Колумбієць оформив дубль у зустрічі з «Лаціо» і допоміг мадридцям здолати свого суперника в Римі з рахунком 3:1.

Найбільша перемога в активі «Металіста», який, відкривши рахунок на першій хвилині, в результаті забив у «Зальцбурзі» чотири м'ячі. «Спортинг», яка була першою командою, що забезпечила собі путівку в плей-офф, двічі відігралася в матчі з «Легією» і повертається додому з результативною нічиєю - 2:2. «ПСВ» тим часом з рахунком 2:1 переграв в Туреччині «Трабзонспор». Нарешті, «Валенсія» і «Твенте» порадували своїх уболівальників мінімальними гостьовими перемогами. 

Результати матчів Ліги Європи: 

Локомотив М - Атлетік 2:1

Легія - Спортинг 2:2

Зальцбург - Металіст 0:4

Вікторія Пльзень - Шальке 04 1:1

Лаціо - Атлетіко 1:3

Аякс - Манчестер Юнайтед 0:2

АЗ - Андерлехт 1:0

Трабзонспор - ПСВ Ейндховен 1:2

Порту - Манчестер Сіті 1:2

Удінезе - ПАОК 0:0

Стяуа - Твенте 0:1

Ганновер - Брюгге 2:1

Вісла (Краків) - Стандард 1:1

Сток Сіті - Валенсія 0:1

Рубін - Олімпіакос 0:1

Брага - Бешикташ 0:2

Нагадаємо, матчі у відповідь призначені на 23 лютого (крім МанСіті - Порту, який відбудеться 22-го).