Компанія World View Enterprises з Арізони вважає, що зробила вагомий крок до комерційного запуску повітряних куль високого польоту. Компанія провела успішні випробування куль з висотою польоту 37 кілометрів і тепер сподівається, за допомогою передових технологій, дати всім бажаючим можливість відкрити нові обрії Землі. За словами представників компанії, максимальної висоти куля досягатиме за півтори-дві години.

«Випробувальний політ був феноменально успішним. Ми отримали дані з кожного відрізку польоту, про те, як куля поводить себе під час запуску (слід зауважити, що система запуску, розроблена нами, робить власне запуск дуже безпечним), і під час перебування у вищій атмосфері», – каже Тейбер МакКоллум.

МакКоллум каже: одним з найбільших досягень компанії став успіх системи «параплан», яка забезпечує політ. Після досягнення максимальної висоти 37 кілометрів, пристрій, що відповідає за запуск, від’єднується від кулі і повертається на Землю за допомогою «параплана» – парашутоподібної системи, яка відповідає за безпечне приземлення.

«Ми обережно підіймаємо кулю з землі, а тоді вкладаємо її у верхній шар атмосфери, немов кубик льоду, що плаває на поверхні склянки з водою», – додає Тейбер МакКоллум.

Ціна захопливої пригоди – чималенька: 75 тисяч доларів.

Copyright © 2014 euronews