РОБОТА. У Чернігові навчають безробітних «теплій» професії. Це фах пічника. Нині, коли багато осель обігрівають по-сучасному газом, у поліських селах не поспішають позбутися такої розкоші як піч. Адже в холодну пору року немає нічого приємнішого, як зігрітися на теплій черені. Хоча коли виникає потреба щось підрихтувати чи скласти нову піч, фахівця знайти непросто, а праця його цінується досить високо. 

Як розповів перший заступник директора Чернігівського ОЦЗ Вячеслав Бєлогура, приводом для направлення безробітних громадян на навчання чи перенавчання є замовлення роботодавців або потенційна вимога ринку праці. Особливо затребувані нині робітничі професії, тому приємно, що непрацевлаштовані жителі області мають змогу безкоштовно здобути обраний фах, навчаючись у професійно-технічних закладах.

Щодо пічної справи, то до КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» бажаючих навчитися сконструювати затишну піч, з числа безробітних направляють не вперше. Тонкощі цієї справи переймають майбутні майстри з Ніжинського та Срібнянського районів.