Міліцейські повідомлення засвідчують: часто-густо біду в хату приносять найрідніші. «Урожайним» на такі повідомлення були й кілька недавніх днів на Тернопіллі.

23-річну бабусину внучку співробітники Лановецького райвідділу внутрішніх справ розшукали в обласному центрі і вилучили у неї гроші, вкрадені у бабусі. Як розповіли в секторі зв’язків з громадськістю облуправління міліції, кревні дівчина в потерпілої «тихенько забирала» не вперше, щоправда — незначні суми. Бабуся не хотіла виносити на люди домашні справи, тому нікому про це не говорила. Але того разу в непутящої родички апетит розігрався не на жарт. Вона пробралася до бабусиного помешкання, відваживши віконну шибку в спальні, та забрала зі сховку всі заощадження пенсіонерки. Та й цього разу жінка хотіла приховати неприємне, тож намагалася сама розшукати злодійку. Але дарма. На зв’язок молода крадійка не виходила, додому теж не навідувалася. Бабусі не залишалося нічого іншого, окрім як звернутися до місцевого райвідділу міліції. Тепер за цим фактом відкрили кримінальне провадження. Дії підозрюваної слідчі кваліфікують за частиною 3 статті 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

За крадіжку доведеться відповідати перед законом і 45-річному чоловікові зі Зборівського району. Він мешкає в одній хаті зі своєю матір’ю. Отримавши пенсію, старенька поклала гроші у свій сховок. Проте наступного дня певної суми не дорахувалася. У злодійстві одразу запідозрила рідного сина. Звернулася із заявою до райвідділу внутрішніх справ. Правоохоронці з’ясували, що чоловік і справді причетний до протиправного. Та він і не став заперечувати. Коли був удома сам, спокусився маминими заощадженнями — гроші витратив на особисті потреби.

Здається, так усе просто: попросив би син у старенької матусі грошей — не мав би тепер великого клопоту із законом. Так ні ж, нерозумний вчинок може й долю йому поламати. Як, утім, й іншого гультіпаки, але вже з Борщівського району. Біда сталася тому, що чоловік укотре повернувся додому напідпитку. Виникла сварка. Дружина не втрималася й дала ляпаса прихильнику оковитої. Не тямлячи себе від гніву, 45-річний чоловік звів на неї дуло саморобного пістолета й вистрілив у живіт. «Швидку» мамі викликав неповнолітній син. У райлікарні її прооперували.

Зловмисника правоохоронці застали вдома. У нього, як розповів перший заступник начальника Борщівського райвідділу міліції Володимир Гуска, вилучили саморобний вогнепальний пристрій, схожий на пістолет, і п’ятнадцять набоїв. Пояснити свого вчинку він не міг, бо перебував у п’яному тумані. Тепер йому інкримінують замах на вбивство (ч. 2 ст.15, ч. 1 ст. 115 ККУ) та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 ККУ). Триває досудове розслідування.