126 миколаївських сімей стали власниками великогабаритних квартир у новобудові на вулиці Архітектора Старова, 14-б. Цей будинок звели в межах державної програми забезпечення молоді житлом. 106 молодих сімей отримали пільгові кредити на загальну суму 43 971 192 гривні, з яких понад сім мільйонів — кошти держбюджету, а решту надала місцева скарбниця.

У новому будинку житиме вісім багатодітних сімей, 124 дитини, а також учителі, військовослужбовці, правоохоронці, бюджетники та учасники АТО. Ключі та ордери новоселам вручили голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, міський голова Олександр Сєнкевич, голова облради Вікторія Москаленко.

Родина Дениса і Тетяни Крикунів отримала двокімнатну квартиру. «Ми давно мріяли про власне житло. Тепер можна подумати і про другу дитину. Квартира світла, 62 квадратних метри, нам дуже подобається цей район. Залишилося зробити ремонт — і можна переїжджати», — ділиться враженнями пані Тетяна.

— Для Миколаєва здача в експлуатацію нового будинку — величезне свято, — зазначив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. — У нашому місті 6,5 тисячі родин стоять у черзі на соціальне житло. Упродовж трьох років місто надало для кредитування понад 36 мільйонів гривень. Тож ми зрушили з мертвої точки і йдемо вперед. Поряд закладають ще один будинок, тож невдовзі ще понад 100 сімей отримають житло. Місто і надалі допомагатиме молоді, тому що саме на неї роблю ставку. Створимо робочі місця — утримаємо молодь, і місто розвиватиметься.

У новобудові вже є ОСББ, і його керівники отримали в подарунок від влади газонокосарку.