ПРОЕКТ ВТІЛЕНО. Майже п’ять років творча група обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників працювала над створенням підручника-хрестоматії «Моя Черкащина»,  укладеного у відповідності з чинною програмою з української літератури для п’ятикласників загальноосвітньої школи. І ось робота завершена, підручник уже почав надходити у школи. Зокрема, за ним навчаються учні 31 Черкаської гімназії.

Як розповіла ініціатор проекту, ректор інституту Наталія Чепурна, ця книга – складова започаткованого інститутом циклу підручників з історії та літератури рідного краю, мета яких – прищепити дітям любов до малої батьківщини та дати школярам уявлення про звичаї та побут предків. Співавтор підручника, завідувачка лабораторією гуманітарних дисциплін інституту Ольга Месевря зауважила, що завдання перед авторським колективом стояло не з легких, адже потрібно було добитися, аби книга вийшла не тільки пізнавальна, а й цікава. Адже від того, як сприйматимуть її діти, залежатиме чи цікавитимуться вони історією та літературою рідного краю і надалі, поза межами школи. За відгуками самих п’ятикласників, автори зі своїм завданням загалом справилися. В книзі є тексти, які створили письменники та науковці Шевченкового краю. Підручник цінний тим, що містить матеріали про історію рідного краю, природу, звичаї, традиції, вірування, одяг жителів.

Проте підручник масово надійшов тільки в окремі навчальні заклади. На жаль, традиційно все впирається в брак коштів. Собівартість примірника першого накладу книги 93 гривні, наступного буде вдвічі нижчою. Побачити світ виданню допомогли ентузіасти й спонсори. Ініціатори та співавтори проекту сподіваються, що недавно проведена презентація допоможе творчій групі знайти меценатів і просто небайдужих людей для подальшої реалізації цього цікавого проекту.