Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

У слобожанських Сумах повним ходом триває ремонт міських доріг. Зусиллями КП «Шляхрембуд» уже полагоджено майже 150 тисяч квадратних метрів полотна, що на 40% більше минулорічного показника.

Як наголошує міський голова Олександр Лисенко, цьогоріч вдається діставатися найвіддаленіших куточків обласного центру, куди не ступала нога дорожника десятиліттями. Зокрема, в районі вулиці Гамалія, де ремонтники дійшли до поворотного кільця і таким чином, за словами місцевих мешканців, навели лад на цій ділянці вперше за останні майже півстоліття.

За словами директора «Шляхбуду» Олександра Вегери, у цьому році на ремонт доріг із міського бюджету виділено 80 мільйонів гривень, ще 42,5 мільйона надійшло з державного. Всі вони будуть повністю освоєні, завдяки чому середній і капітальний ремонт, а також реконструкцію доріг вдалося провести на вулицях Роменській, 20 років Перемоги, Троїцька, Супруна, Марко Вовчок та інших, хоча роботи тривають.

Окрім того, за результатами двох проведених тендерів відремонтовано тротуари.

Не менш амбітні плани і на наступний рік.

У місті розраховують узятися за найширші дороги – вулиці Харківська та Прокоф’єва, проспекти Михайла Лушпи та Курський, а також вулиці Псільська та Лучанська, мікрорайони Хіммістечко та Роменський.

Левову частку коштів використають у приватному секторі.

Водночас із ремонтом будуть замінені дорожні люки, що додасть дорогам не тільки естетики, а й безпечності.