Державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект» відвідали міністр важкої промисловості та державних підприємств Індії Анант Гіте, Надзвичайний та Повноважний посол Індії в Україні пан Манодж Кумар Бхарті та представники ділових кіл Індії. 

Під час візиту делегація ознайомилася з виробничими потужностями комплексу, побувала в складальному цеху та на редукторному виробництві. На випробувальній станції підприємства було проведено пробний запуск двигуна агрегата морського застосування, який до кінця нинішнього року буде відправлено індійському замовнику. «Зоря-Машпроект» вже протягом тривалого часу плідно співпрацює з індійськими партнерами. Основним його напрямом є виготовлення та постачання газотурбінних агрегатів та їхніх компонентів для кораблів та подальше технічне обслуговування. Також фахівці підприємства займаються капітальними та аварійно-відновлювальними ремонтами газотурбінних агрегатів. Завод постачає  запасні частини для них. Нещодавно миколаївське підприємство отримало замовлення від Укртрансгазу на виготовлення і постачання газотурбінних двигунів для модернізації трьох компресорних станцій. Загальний обсяг поставки становить дев’ять машин. 

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко зазначив, що це замовлення означає новий поштовх для розвитку підприємства. Загальна вартість проекту становить чотири мільярди гривень, третина з яких залишиться в Миколаївській області.