Після багаторічної перерви у школі №7 Миколаєва відновив роботу клуб юних кореспондентів. З такою ініціативою виступили миколаївські журналісти та громадські активісти. Їх підтримали колеги і директор школи Галина Ізмайлова. Саме Галина Іванівна під час відкриття відреставрованого пам’ятного знака загиблим журналістам пообіцяла, що в школі запрацює гурток юних кореспондентів.

В одній із найстаріших шкіл міста, якій виповнилося 90 років, міцні традиції підготовки юних журналістів. Серед її випускників чимало тих, хто сьогодні працює в місцевих і всеукраїнських медіа. Багато з них вдячні Леоніду Григоровичу Райзману, який створив і кілька десятиліть керував гуртком юнкорів «Школа журналістики». Цей клуб ветеран Другої світової війни талановитий журналіст Леонід Райзман заснував на початку 70-х років минулого століття в школі №7, де викладав мову та літературу. Як згадує одна з випускниць «Школи журналістики» Каріна Лук’яненко, Леонід Григорович вчив дітей не лише журналістської майстерності, а передовсім бути справжніми людьми: добрими, чуйними, небайдужими. Він зумів об’єднати дві професії, був талановитим журналістом і чудовим учителем.  Останні роки Леонід Райзман жив у Німеччині, та  дуже сумував за  Миколаєвом, у 2014 році напередодні Дня вчителя його серце зупинилося.

Тож клуб юнкорів є даниною пам’яті вчителеві. Інтерес до журналістики виявили учні різних класів. Поки що тільки дівчатка. І хоч на першому занятті юнкорів було небагато, новина про те, що такий гурток запрацював, уже розлетілася.

Особливість занять у тому, що їх проводять журналісти-практики, добре відомі в Миколаєві. Це представники інтернет-видань, газет, телебачення, блогери, фотокореспонденти. За словами ініціатора створення клубу Тетяни Локацької, планують проводити теоретичні та практичні заняття. «Гадаю, побуваємо на сесіях обласної та міської рад. Хай діти подивляться, як працюють журналісти і депутати. Також у планах — розширити географію співтовариства. Можливо, до учнів школи №7 долучаться діти з інших шкіл. Такі заявки вже є.  Подумаємо й про те, щоб по закінченні курсу видати юнкорам документ-свідоцтво, підписаний усіма викладачами. Щодо журналістів-викладачів, багато хто вже погодився займатися з дітьми.  Провела  перше заняття і власний кореспондент «Урядового кур’єра».