Днями в столиці  відбулася презентація медіа-центру національної команди на Євро-2016, а також плану заходів Федерації футболу України під час континентальної першості.

«Чемпіонат Європи — дуже важливий для вболівальників та всієї України. І не лише для розвитку футболу. Впевнений, успішний виступ на Євро-2016 — один із найліпших способів презентувати нашу країну в Європі», — так окреслив основні завдання федерації під час європейського футбольного форуму її президент Андрій Павелко.

А план заходів презентував голова робочої групи ФФУ на Євро-2016 Сергій Лашкул. Це передовсім організація фан-зон для вболівальників мінімум у 25 українських містах. Зокрема в  Донецькій та Луганській областях. Вже є попередня домовленість про організацію фан-зони у Краматорську. За словами Андрія Павелка, ФФУ робитиме все, щоб матчі ЧЄ-2016 мали змогу подивитися українські військовослужбовці в зоні АТО. «Ми зробимо все можливе, аби наші воїни у своїх частинах дивилися матчі чемпіонату Європи, а також запрошуватимемо тих хлопців, які відновилися, підтримати нашу збірну у Франції», — цитує  президента футбольної федерації її  прес-служба.

У трьох французьких містах, де українська збірна проведе матчі групового етапу (Лілль, Ліон та Марсель), у межах спільного проекту з УЄФА будуть створені фан-посольства, функціонуватиме мобільна волонтерська група. Планують організувати концерти українських виконавців і ходу вболівальників.

Щодо  національної збірної, то до старту чемпіонату Європи «синьо-жовті», крім запланованих товариських матчів зі збірними Кіпру та Вельса, можуть провести ще три контрольні поєдинки: 29 травня, 2 або 3 червня, а також 6 червня. Наразі тривають переговори та пошук потенційних суперників. Остаточний список футболістів, які представлятимуть нашу країну на чемпіонаті Європи у Франції, Михайло Фоменко оголосить 31 травня.

Добру  новину для тих, хто має намір підтримати збірну на стадіоні та  вже  отримав ваучери на придбання квитків, повідомив перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко. За домовленістю дипломатів обох країн, уболівальники зможуть отримати візи за спрощеною процедурою, яку презентують найближчим часом.