У зоні діяльності Волинської митниці ДФС утричі зросло число бізнесменів, які хочуть працювати із закордоном. Нині тут на обліку понад 4,5 тисячі учасників зовнішньоекономічної діяльності. Це суттєво більше, ніж торік за аналогічний період.

— Таке зростання кількості бажаючих обслуговуватися у нас — найкраще підтвердження відповідного рівня послуг, що надаємо, — вважає в. о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора. — Адже представники бізнесу найперше орієнтуються на оперативність роботи працівників митниці та неупереджене застосування норм митного законодавства.

З початку року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС оформлено понад 85 тисяч в’їзних, виїзних та транзитних декларацій. При цьому найбільшими торговельними партнерами традиційно залишаються Німеччина та Польща.

 В результаті у держбюджет перераховано 4 мільярди митних платежів, що майже на 1,5 мільярда більше, ніж торік. Цікаво й те, що крім поліпшення морально-правової атмосфери на митниці, фіскали серед основних чинників, що зумовили зростання надходжень, називають збільшення імпорту. Так, обсяги ввезення м’яса і субпродуктів зросли на 84%, машин для сільського господарства — у 2,6 раза, тракторів — утричі, цитрусових і яблук — також майже втричі.