Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

У Донецькій області завершили ремонт проїзної частини ділянки автомобільної дороги державного значення Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь. Досі відрізок шляху від села Новокраснівка довжиною шість кілометрів до кордону із Запорізькою областю вкрили новим двошаровим асфальтобетонним покриттям із верхнім шаром щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА-200).

Тепер, як уточнили в Службі автодоріг Донеччини, ремонтні бригади займуться укріплення узбіч на згаданій ділянці. Згадана траса між Маріуполем і Запоріжжям має назву «дорога життя», бо залишається тут єдиною, що з’єднує прифронтове приморське місто з Україною. Нею зокрема спеціальними автомобілями відвозять з Маріуполя хворих цивільних людей та поранених бійців до лікувальних закладів в містах сусідніх областей, але через жахливий стан дорожнього покриття неодноразово виникали проблеми з терміновою евакуацією людей.

Ремонт дороги продовжується. За даними Служби автодоріг Донеччини, з минулого року після унормування урядом питання протяжності автомобільних доріг загального користування державного значення та створення нових національних коридорів, колишня територіальна дорога Запоріжжя – Маріуполь стала складовою національної траси Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь. Довжина її ділянки у межах Донеччини складає 41, 5 кілометра. Цього року під поточний середній ремонт підпадає 10,1 кілометра, а наступні 31, 4 кілометра у найближчому майбутньому планують відновити капітальним ремонтом.