Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

У Новій Каховці, що на Херсонщині, на базі професійно-технічного училища № 14 відкрито навчально-практичний центр електротехнічних технологій. На облаштування центру сучасним обладнанням та матеріалами з державного бюджету виділено 630 тисяч гривень. Новостворений центр займатиметься первинною професійною підготовкою, перепідготовкою, підвищенням кваліфікації, стажуванням як учнів, так і працівників підприємств за професіями: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та устаткування. Навчання здійснюватиметься з використанням технологічних і виробничих інновацій.

Центр сприятиме якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки. Директор департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький на відкритті закладу зазначив, що «наша головна мета, після відкриття таких центрів, зробити все, щоб діти вийшли на ринок праці та були конкурентоспроможними. Ми єдина область в Україні, яка тільки у поточному році інвестувала більше 30 мільйонів гривень на навчально-практичні заклади».

Директор училища Ігор Сердюк зазначив, що сьогодні в ПТУ здійснюється підготовка кваліфікованих робітників для промисловості, енергетики та сфери послуг. Путівку в життя у стінах училища отримують верстатники широкого профілю, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, кухарі, кондитери, гувернери, електромонтери. Відтепер училище стане осередком удосконалення професійно-практичної та професійно-теоретичної підготовки електромонтерів, підвищення кваліфікації фахівців енергетичних підприємств, перепідготовки незайнятого населення з впровадженням у навчальний процес новітніх виробничих технологій і застосуванням сучасного обладнання, інструментів, матеріалів, комп’ютерних технологій.