Правоохоронці ведуть активну боротьбу з наркотиками, однак серед них трапляються й такі, хто намагається нажитися на любителях дурману.

Так, прокуратура Київської області направила до Васильківського міськрайонного суду обвинувальний акт щодо колишнього працівника Фастівського міськвідділу міліції, котрий продавав амфетамін. Правопорушника затримали «на гарячому» в травні у Василькові, коли він у своєму автомобілі продав чергову порцію — 40 грамів. Вочевидь, розраховував на неабиякий навар — амфетамін реалізовував по 180 гривень за 1 грам.

Дії екс-міліціонера кваліфіковано за ч. 1, 3 ст. 307 та ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто як незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинених повторно, а також зловживання владою та службовим становищем. За скоєне колишньому правоохоронцю загрожує позбавлення волі від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Утім, не лише міліціонери перекваліфіковуються в наркодилерів. Так, на Київщині правоохоронці затримали інспектора відділу нагляду і безпеки Березанської виправної колонії (№95), який постачав ув’язненим наркотики.

Як повідомила прес-секретар прокурора Київської області Анна Кіщак, під час огляду осіб, що заступали на добове чергування, у старшого сержанта внутрішньої служби виявили та вилучили три поліетиленові пакети, у яких було 150 грамів метадону. Його наглядач намагався пронести в зону, яка під суворою охороною, та передати за винагороду одному із засуджених.

Нині інспектору оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове розслідування триває. 

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»