Вчені з Копенгагенського університету з’ясували, що дієта з низьким вмістом в їжі глютену і наявність великої кількості клітковини допомагає швидше «спалити» зайві кілограми. Зменшення клейковини (глютену) і достатня кількість клітковини змінює мікрофлору кишечника і активізє корисні бактерії, які сприяють розщепленню жирів. Однак дослідники зробили висновок, що повністю від глютену відмовлятися не варто, а продукти, що не містять клейковину, не завжди корисні.

Другий метод – щоденне зважування. Вчені зі США з'ясували, що добровольці, які хотіли схуднути і щодня перевіряли свою вагу, худнули набагато швидше, ніж ті, хто цього не робив.

Третій доступний метод схуднення виявили фахівцями з Медичної школи Гарварда. Він полягає в дотриманні біоритмів. Якщо людина прокидається і лягає спати в один і той же час, його організм починає активніше витрачати калорії, що приводить до спалювання зайвих жирових відкладень.

Четвертий метод виявили фахівці американського Інституту Солка (Salk Institute). Він полягає в періодичному голодуванні. Слово «голодування» й цьому методі використовується не в прямому сенсі. Суть методу полягає в рівномірному вживанні добової норми калорій в часовому проміжку рівному 9 години. В інші 15 годин допускається тільки вживання води або чаю без цукру.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»