П’ЄДЕСТАЛ

 Вітати українських спортсменів  із міжнародними перемогами стає доброю традицією

Президент Віктор Янукович провів зустріч із гравцями, тренерами і керівництвом хокейного клубу «Донбас», який став володарем континентального Кубка з хокею.

Глава держави привітав з цієї нагоди спортсменів і тренерів . «Хочу привітати вас із такою великою перемогою, яку ви принесли Україні. Україна вперше стала переможцем європейського турніру», — сказав глава держави під час зустрічі.

Президент зазначив, що нещодавно він вітав чемпіонку світу з шахів Анну Ушеніну — першу українку, яка здобула цей титул з часів незалежності нашої держави. «А вже сьогодні — хокейний клуб «Донбас». Нам, звичайно, це дуже приємно. Ми розуміємо, що ця перемога вам не далася легко. І вам, і тренерам хочу сказати велике спасибі», — зазначив Віктор Янукович.

Президенту личить хокейний светр. Фото Михайла МAРКIВA

Під час зустрічі Президент вручив державні нагороди працівникам товариства «Хокейний клуб «Донбас». У свою чергу, президент клубу Борис Колесніков передав главі держави подарунки та спортивну амуніцію.

Спілкуючись із хокеїстами, Віктор Янукович наголосив на важливості розвитку спортивної інфраструктури в Україні. Президент підкреслив, що для розвитку спорту в нашій державі необхідно виробити системний підхід. «Ми прекрасно розуміємо, що для того, аби в нашій країні розвивався спорт — і конкретно хокей, — потрібен системний підхід. Ми йдемо цим шляхом», — сказав він.

За словами Президента, йдеться, зокрема, про спорудження спортивної інфраструктури. Він звернув увагу, що в цьому питанні Україна зробила значні кроки під час проведення Євро-2012. «Ця інфраструктура слугуватиме теперішньому і майбутнім поколінням», — сказав глава держави.

Президент також підкреслив важливість залучення до спорту, зокрема хокею, молоді. «Звичайно, все це починається з дитинства, зі школи, і все, що потрібно для цього зробити, держава повинна робити», — цитує слова Віктора Януковича його прес-служба.

У свою чергу, головний тренер хокейного клубу «Донбас» Юліус Шуплер від імені гравців клубу, тренерського складу подякував Президенту за увагу, яку він приділяє розвитку хокею, та пообіцяв і надалі радувати глядачів перемогами в різних турнірах.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»