РОЗРАХУНОК

Завдяки окремому урядовому дорученню  на ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара»  почали сплачувати борги із зарплати

Під час перебування Прем’єр-міністра Миколи Азарова в Миколаєві до нього звернулися обурені працівники державного підприємства «Суднобудівний завод ім. 61 комунара». Люди поскаржилися на невиплату заборгованої зарплати та розкрадання майна підприємства. Рішення проблемного питання було прийнято на черговому засіданні уряду. Тоді Микола Азаров доручив збільшити обсяг фінансування статутного капіталу державного концерну «Укроборонпром», завдяки чому на погашення заборгованості із зарплати ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» виділено приблизно 13 млн грн. Окреме доручення було дане міністру оборони Д. Саламатіну — провести на підприємстві засідання Міжвідомчої комісії з питань реструктуризації підприємств оборонно-промислового комплексу за участі представників його трудового колективу  і внести пропозиції виведення підприємства з фінансово-економічної кризи.

Дорога в море починається на березі. Фото з сайту news.nikcity.com

Також Міноборони, Мінекономрозвитку доручено подати пропозиції щодо розміщення державного оборонного замовлення на ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» і з ремонту кораблів Військово-Морських сил Збройних сил України.

Як повідомили в Миколаївській облдержадміністрації, днями тут провели нараду щодо механізму погашення заборгованості із зарплати, в якій взяли участь керівники підприємства, профспілкової організації, обласної прокуратури та обласних відділень МВС, ДПА, ДВС і Пенсійного фонду.

Голова облдержадміністрації Микола Круглов зазначив, що перші десять мільйонів гривень вже надійшли на підприємство і зарплати були виплачені 37,5% працівників, 15% звільнених і сім’ям померлих. Найближчими днями очікується надходження ще близько 3 млн грн цільових коштів. Для цього буде задіяний механізм списання боргів шляхом взаєморозрахунків між Пенсійним фондом і держбюджетом з обов’язковим збереженням пенсійного стажу працівників за вказаний період.

Також на виконання протокольного доручення Прем’єр-міністра для погашення решти суми заборгованості ДК «Укроборонпром» погодив із Державною виконавчою службою процедуру списання та подальшої реалізації майна підприємства, яке не використовують в основному циклі виробництва. Його перелік складено «Укроборонпромом» і містить 253 позиції. Як поінформував керівник обласної ДВС, на всі передбачені законодавчо процедурні дії — від списання до перших торгів — потрібно 45 діб. Як-то кажуть, нормативні і процедурні питання погоджено, наскільки ж швидко розрахуються промисловці із рештою боргу, тепер залежатиме від оперативності рішень керівництва і робочої групи підприємства.