У Миколаївській обласній службі зайнятості відбувся інформаційно-просвітницький захід «Контрактна служба — надійний соціальний захист», одним з ініціаторів проведення якого виступила громадська організація «Спілка військовослужбовців» на чолі з «кіборгом» Сергієм Танасовим. У заході також узяв участь заступник військового комісара Миколаївського обласного військового комісаріату Олександр Жолудь, керівники та представники військових частин, навчального центру Військово-Морських сил ЗСУ, військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, безробітні та студенти випускного курсу кафедри військової підготовки.

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської, сьогодні в області проводиться активна інформаційна робота серед безробітного населення щодо проходження контрактної служби, підписано меморандум служби зайнятості з обласним військовим комісаріатом для спільних дій.

На Миколаївщині триває активна робота щодо залучення на службу за контрактом. Фото з сайту facebook.com

Спільний захід проводили у два етапи. Під час першого відбулись інформаційно-консультаційні зустрічі з представниками військових частин та фахівцями служби зайнятості з орієнтації на службу за контрактом та ознайомлення з роботою інформаційної доріжки.

Після чого Олександром Жолудєм та Сергієм Танасовим було презентовано службу за контрактом у Збройних силах України. Протягом першого кварталу цього року центри зайнятості провели 80 подібних заходів, зокрема й за участі районних військових комісаріатів, до яких залучено понад 900 безробітних. Миколаївська обласна служба зайнятості направила до військових комісаріатів понад 200 осіб, з них близько 40 безробітним було припинено реєстрацію у зв’язку із зарахуванням на військову службу за контрактом, з яких 25 безробітних — учасники АТО.

Олександр Жолудь акцентував увагу присутніх на перевагах служби за контрактом, а їх сьогодні чимало: гідне грошове забезпечення, кар’єрне зростання, санаторно-курортне лікування, безоплатний проїзд у громадському транспорті, а також гарантоване отримання соціальних пільг. Додатково розповів про забезпечення військовослужбовців одягом, касками, бронежилетами, харчуванням тощо. Армія отримала нову техніку та озброєння, і є нагальна потреба у посиленні бойової спроможності за рахунок збільшення її чисельності високопрофесійними кадрами.

Сергій Танасов поділився досвідом, своєю історією служби в Збройних силах України та зазначив, що немає нічого кращого за стабільність, яку може гарантувати служба за контрактом. Розповів також про можливості здобуття вищої освіти, отримання прав водія, виїзду у відрядження за кордон.

Представники військових частин довели до відома присутніх інформацію про наявні актуальні вакансії, фінансові переваги, розмір заробітної плати, режим та умови служби. Активно обговорювали такі важливі питання, як безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я для військовослужбовців та членів їхніх сімей, зокрема й дітей.

По закінченні презентації служби за контрактом у Збройних силах України безробітна Центрального районного центру зайнятості Наталя Співак виявила бажання служити за контрактом у ЗСУ та закликала присутніх стати гідними захисниками нашої держави. Кожен учасник при особистому спілкуванні з представниками військових частин мав можливість більш детально ознайомитися з умовами контракту, розмірами грошового забезпечення та отримати відповіді на всі  запитання.