РОБОЧА ПОЇЗДКА

Президент Віктор Янукович взяв участь у відкритті оновленого аеропорту

У ході підготовки Донеччини до Євро-2012 реконструкція та введення в експлуатацію аеропорту перебувала на особливому контролі. В липні минулого року «повітряні ворота» випробували «Мрією» — на збудованій тут сучасній злітно-посадковій смузі здійснив посадку найважчий у світі вантажний літак. А ось весь аеровокзальний комплекс спочатку планували відкрити наприкінці 2011-го. Тим більше, що вже у грудні аеропорт отримав спеціальну категорію міжнародної організації цивільної авіації ІСАО, що дає дозвіл літакам усіх типів здійснювати тут посадку за будь-якої погоди. Проте облаштування аеровокзального комплексу продовжувалося, і його ввели в експлуатацію вже в середині травня.

У Донецьку в цей день усі дороги вели до «повітряних воріт». «Найголовніший пасажир», якого тут з нетерпінням очікували,   удостоївся честі перерізати символічну стрічку на вході до нового семиповерхового термінала. «Вкотре ми відкриваємо один із об’єктів транспортної інфраструктури, який збудований до Євро-2012 у короткі строки, — зазначив Президент України. — Архітектори та будівельники вклали в нього не тільки свої знання та вміння, а й частинку серця… Далі ми зобов’язані також будувати нові дороги і повинні будувати сучасну Україну. І як патріоти маємо пишатися тим, що наше покоління здатне виконувати поставлені завдання».

Віктор Янукович не приховував задоволення від нового аеровокзального комплексу. Фото Укрінформу.

У новому терміналі — найбільшому в південно-східній Україні (загальна площа 58 тис. кв. м) — потоки пасажирів розділені на два рівні: «виліт» та «приліт». До їхніх послуг тут п’ять посадкових телетрапів із перехідними галереями, якими можна потрапити безпосередньо на борт літака чи на перони. До аеровокзального комплексу також входять автостанція, паркінги для автомобілів, автобусні зупинки.

Міжнародні польоти, за словами віце-прем’єр-міністра — міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, тут розпочнуться вже 15 травня: найпершими це зроблять літаки Чеських авіаліній.

Під час перебування в Донецьку Віктор Янукович також відвідав обласний перинатальний центр на базі регіонального Центру охорони материнства та дитинства. На ремонт закладу та закупівлю сучасного обладнання вже виділено 13 млн грн державних коштів, і після реконструкції тут істотно підвищиться якість надання послуг новонародженим та мамам.

Під час зустрічі зі співробітниками центру глава держави вручив їм сертифікат на сучасне обладнання, подякував за роботу і запевнив, що приїхав, аби спільно з ними знайти можливості розв’язання нинішніх проблем, що існують в системі охорони здоров’я. Цього ж дня Президент України також провів нараду за участю ділового та адміністративного активу Донеччини.