ДОБРОСУСІДСТВО

Перспективи розвитку України привернули увагу керівництва Азербайджану

По завершенні державного візиту до Республіки Індія на зворотньому шляху Президент Віктор Янукович завітав у столицю Азербайджану. В Баку він провів дружню зустріч із Президентом цієї країни Ільхамом Алієвим, аби обговорити актуальні питання розвитку двосторонніх відносин.

Глава держави зазначив: «Я спеціально відвідав Баку. В українсько-азербайджанських відносинах існує багато питань, які потребують обговорення. Азербайджан за останні роки зробив великий крок у своєму розвитку. Україна радіє таким успіхам друзів».

Завітати в гості до старого друга приємно завжди. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Віктор Янукович символічно зазначив, що в день зустрічі лідерів виповнилися дев’яті роковини від дня смерті Загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва. Віктор Янукович наголосив, що дружба між Україною та Азербайджаном, закладена саме Гейдаром Алієвим, триватиме й надалі.

У свою чергу Ільхам Алієв відзначив прогрес в усіх напрямках розвитку наших двосторонніх відносин. Він наголосив, що Азербайджан розраховує на продовження плідної співпраці з Україною та зауважив, що під керівництвом Віктора Януковича Україна впевнено рухається шляхом прогресу: «Україна йде впевнено вперед шляхом розвитку, прогресу. Зараз є чіткі перспективи розвитку вашої країни».

Окрім цього, глава Української держави привітав свого азербайджанського колегу з рішенням Європейського Олімпійського комітету про проведення в Баку Європейських Олімпійських ігор у 2015 році.

«Те, що ви прийняли таке сміливе рішення, означає, що ви відчуваєте запас міцності», — передає слова українського Президента його прес-служба. За словами Віктора Януковича, підготовка інфраструктури до проведення перших Європейських Олімпійських ігор є серйозним питанням. У цьому контексті він запропонував Азербайджану допомогу в підготовці до проведення цього спортивного свята: «Ми готові вам підставити дружнє плече, бо маємо досвід. Ми готові вам запропонувати наші можливості, документацію, будівельників, ресурси».

А Ільхам Алієв принагідно привітав Україну з успішним проведенням Євро-2012 і запросив українських спортсменів взяти участь у Європейських Олімпійських іграх, які через три роки проводитиме його країна. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»