ПРОЕКТ

У 70-80-х роках ХХ століття товарна марка поліського підприємства славилася на весь світ. Світлочутливі плівки та магнітні носії інформації користувалися величезним попитом, але невблаганний науково-технічний прогрес відправив у відставку подібну продукцію.

На Сумщині дійшли висновку використати територіальні, виробничі та наукові потужності для створення індустріального парку "Свема". Міський голова Шостки Микола Нога розкриває всі "козирні карти" починання. В 2007 році на цій базі працювали 10 підприємств, у 2008 - 19, а зараз - 31. І кожне з них успішно конкурує на сучасному ринку, пропонуючи якісну європейську продукцію. Тут виготовляють до 80 найменувань пакувальних, енергозберігальних та електроізоляційних матеріалів, що поставляються не лише на український ринок, а й до Молдови, Білорусі. Торік у жовтні розпочали виробництво сучасного теплоізоляційного матеріалу - піноскла.

На переконання голови Сумської ОДА Ю. Чмиря, малі і середні компанії тут одержать унікальні умови для започаткування і ведення бізнесу на основі сучасної світової моделі, яка передбачає інтеграцію і поєднання зусиль науки, виробництва та влади. Незабаром у Шостці стануть до ладу бізнес-інкубатор, електронна бібліотека, будуть споруджені науково-технічний і сервісний центри банківської системи, мережа супермаркетів, закладів харчування, система логістики тощо.

Індустріальний парк "Свема" приречений на економічний і соціальний успіх, адже його створюють за сучасною формулою, привабливою для інвесторів.