ТРAДИЦІЯ

День благоустрою урядовці відпрацювали у столичному Маріїнському парку

"У цей день прибирати наші міста і села, висаджувати парки вийшли сотні тисяч людей. Тож можна з упевненістю сказати: у нашій "українській будівлі" порядок буде наведено!" - наголосив у День благоустрою віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов. Він констатував, що всеукраїнська акція "За чисте довкілля" проводиться другий рік поспіль і кожен, хто до неї долучився, вчинив благородно.

До речі, віце-прем'єр прийшов на "прибирання" на півгодини пізніше від початку проведення заходу із першим заступником керівника Секретаріату Кабміну і був вкрай здивований тим, що урядовці та працівники Секретаріату КМУ майже впоралися із роботою.

Тим не менш, Віктор Тихонов та Юрій Aністратенко із легкістю узялися за лопати та за 10 хвилин висадили п'ять ялинок і три калини. По завершенню віце-прем'єр був розчарований невеликим обсягом роботи. Мізерними масштаби висаджень здалися й усім іншим. Адже 15 ялинок та стільки ж калин, а також 75 липок і беріз - виявилися завданням на півгодини. Ще 10 хвилин було витрачено на активне поливання дерев.

Одне слово, присутні від Кабміну на чолі з віце-прем'єром почувалися бадьоро та пишалися результатами своєї плідної роботи. А в її якості можна було переконатися, поглянувши на чисту територію, з рівно висадженими деревами, професійно викопаними лунками навколо них.

"На такі справи не потрібно чекати якихось розпоряджень уряду, а слід, щоб суботник, як ми це звикли називати, був цілорічно у нашій домівці", - зазначив Віктор Тихонов та додав, що цьогоріч за підсумками акції буде визначено населені пункти, які найкраще впоралися із завданням (у 2010 році три переможці розділили між собою два мільйони гривень, виділені урядом на покращення благоустрою).