БЕЗПЕКА

У Миколаївській області тривають роботи з вивезення не придатних до використання пестицидів

Протягом останнього тижня в області відбувається очищення території від непридатних агрохімікатів. Так, на сьогодні, з території Казанківського району вивезено близько 25 тонн пестицидів. На території Новоодеського району   розпочалося проведення робіт із забезпечення екологічного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження не придатних до використання  пестицидів і тари від них. Вивезено 38,8 тонни. При проведенні робіт оформлені акти прийому в присутності представників СБУ, МНС, ОблСЕС, Новоодеської райдержадміністрації та Держекоінспекції в Миколаївській області. Робота щодо збирання й перевезення непридатних пестицидів в інших районах триває .

Як повідомили в Миколаївській облдержадміністрації, Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо вивезення не придатних до використання пестицидів з території області. На підставі рішення Тендерного комітету Мінприроди на відкритому конкурсі визначено компанію-оператора з вивезення за межі України непридатних пестицидів та агрохімікатів. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ «С.І. Груп Консорт Лтд» (Ізраїль). Згідно з умовами відкритого конкурсу, компанія-переможець організувала та проводить роботи із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних хімічних засобів захисту рослин.

Вже завантажено й відправлено перший транспорт (близько 20 тонн пестицидів) за межі області та України для утилізації. Крім цього, проводяться роботи з очищення території районів області від небезпечних, непридатних та невизначених агрохімікатів. Виконання заходів щодо звільнення території області від непридатних пестицидів перебуває на постійному контролі Миколаївської облдерж?адміністрації. Їх заплановано завершити до кінця вересня 2011 року.