ВІДНОСИНИ

З ОБСЄ Україна співпрацюватиме над реформою виборчого законодавства

У ході візиту до України Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі Ламберто Дзанньєр провів зустрічі з Президентом Віктором Януковичем та міністром закордонних справ Костянтином Грищенком.

За словами глави держави, співпраця з ОБСЄ є одним із невід’ємних елементів здійснення системних реформ в Україні. «Україна налаштована на конструктивну взаємодію з виконавчими структурами ОБСЄ. Активна діяльність у рамках Організації є частиною нашого курсу на європейську інтеграцію», — наголосив під час зустрічі з європейським гостем Віктор Янукович.

Він зазначив, що ми зацікавлені у подальшій співпраці, зокрема з Бюро демократичних інститутів і прав людини у контексті реформування виборчого законодавства, повідомляє прес-служба Президента.

З главою вітчизняного МЗС Генсек ОБСЄ обговорив деякі питання колективної безпеки. На спільному брифінгу Костянтин Грищенко заявив, що питання розміщення елементів ПРО НАТО на території України нині не ставиться. «Ми вважаємо, що питання надійного захисту від загрози балістичних ракет, оснащених боєголовками зі зброєю масового знищення, є дуже важливою темою. Але сьогодні питання про розміщення таких елементів на території України не ставиться. Воно має бути предметом обговорення всіх зацікавлених кра?їн», — цитує слова мі?ністра УНІАН.

У свою чергу Ламберто Дзанньєр підтримав таку позицію: «Це надзвичайно широкі й важливі питання, які розглядаються на різних рівнях і в різних колах. Але я можу підтвердити слова міністра, що це питання зараз не стоїть на нашому порядку денному».