СВЯТО

Новий рік можна зустріти у вертольоті, трамваї чи аквапарку —  головне, щоб за екзотику було чим платити

Новий рік — свято, під час якого всі ми чекаємо на диво. А ще — прагнемо зробити щось приємне близьким і рідним. Для цього не обов’язково мати купу грошей, можна просто задіяти свою фантазію. Хоч, звісно, гроші в цій справі зайвими не будуть. Адже вони дають можливість звернутися до фахівців з організації свят, які на професійному рівні й здивують, і звеселять. Тож що замовляють і в яку суму виллється таке задоволення, дослідив «Урядовий кур’єр».

Ялинка-торт  для солодкоїжок

«Снігуронько, Снігуронько прийди до нас!» — із цих закликів у хлопчиків та дівчаток в дитячому садочку починається новорічне свято. Бо яке ж свято без цих символів року, що настає, — Діда Мороза та його внучки? З часом, коли дітки виростають, на свої дорослі вечірки вони теж запрошують Діда Мороза та його внучку, але там святкова програма вже зовсім інша. Та й з’явитися ці гості можуть не традиційно — через двері, а, приміром, Снігуронька може вискочити зі святкового торта чи із подарунка, який лежить під ялинкою. Гості, які не очікували такої приємної несподіванки, зазвичай у захваті від побаченого.

— Головне наше завдання — приємно вразити гостей приватної чи корпоративної вечірки, — розповідає директор однієї зі столичних івент-агенцій Дмитро Полікарпов. — Креативність у цьому разі дуже важлива, адже стандартні, вже «заїжджені» ідеї мало кому цікаві. Звісно, дехто за звичкою замовляє візит Діда Мороза і Снігуроньки, проте й тут ми намагаємося внести родзинку в програму їхнього виступу. Це може бути нестандартний хід або екстравагантне шоу, яке покажуть дідусь з онучкою. Таке привітання не дуже «вдарить по гаманцеві» замовника. Якщо запросити Діда Мороза та Снігуроньку додому, щоб вони привітали діточок з 28 і до 30 грудня, то це обійдеться приблизно в 500—600 грн. А ось якщо захочеться, щоб Дід Мороз із внучкою завітали в гості 31 грудня, тоді потрібно викласти 950 грн. Запросити таких гостей на корпоративну вечірку коштуватиме трохи дорожче — до 1 тис. грн.

А якщо йдеться про вечірку, в якій беруть участь лише дорослі, то можна замовити святкове стрип-шоу. Один вихід м’язистого Санта Клауса та його чарівної супутниці тривалістю майже 7 хвилин коштуватиме 600 грн. Для повноти відчуттів можна замовити три виходи. Організатори цього дійства переконували нас, що ця ціна конкурентна, адже вони хочуть на свята працювати, а не сидіти без діла.

Якщо прагнете здивувати всю компанію, тоді можна замовити світлове шоу. Двоє людей, перевдягнені в чудернацькі костюми, розважатимуть і покажуть справді дивовижну гру кольорів за 4 тис. грн. Проте таких гостей радять запрошувати в клуб чи до ресторану, але не додому, особливо коли це звичайна квартира. 

— Під час підготовки до новорічного свята ми відштовхуємося від сюжету вечірки. Якщо це «гангстерський» Новий рік, тоді з торта може вискочити Снігуронька, адже це добре вписується в сюжет, — переконує художній керівник однієї із столичних івент-агенцій Олег Кий. — І, звичайно ж, намагаємося приємно вражати. Так, гостям подобається ялинка, яка спускається з неба. Проте реалізація цієї ідеї вимагає чималого приміщення. Торік ми своїм замовникам рекомендували таку собі ялинку-бажання, цього року — це вже лісова красуня-торт. Виглядає це так: до дерева кріпляться блюдця із шматочками торта, в які вставлені свічки. Гості пригощаються нестандартно поданим тортом. Проте «подавати» ялинку потрібно під кінець вечірки.

Такі снігурочки приємно вразять дорослих гостей. Фото надано "Театр Свят ОС"

Свято у трамваї

Охочим відсвяткувати Новий рік не в банальному ресторані, а в якомусь незвичному місці організатори свят можуть запропонувати багато екстраординарних ідей.

Приміром, на святкову ніч можна орендувати… трамвай чи тролейбус. Таке задоволення коштуватиме 500 грн на годину. Проте варто розуміти, що орендувати такий «зал на колесах» можна мінімум на 5 годин. У транспортному засобі встановлять стіл, увімкнуть музичну апаратуру, а також дозволять пити й танцювати. Розпочатися поїздка має не пізніше 23 години, а маршрут обговорюють із клієнтом заздалегідь.

Любителі водних атракціонів у новорічну ніч зможуть орендувати аквапарк. Щоправда, гірки в ньому відключать — в інтересах безпеки гостей, які під час свята, як правило, тверезими не залишаються. Щоправда, таку водну розкіш дозволити собі зможуть лише заможні українці, адже за оренду аквапарку потрібно заплатити 300 тис. грн. А ще — доплатити за послуги ресторану по 500 грн за людину.

Невгамовні любителі неба на Новий рік можуть замовити вертоліт. Його оренда обійдеться в 2600 доларів за годину. Звісно, «запхатись» усередину всією веселою компанією навряд чи вийде, оскільки в кабіні поміститься максимум п’ятеро. Проте якщо серед них будуть товстунці, тоді краще літати вчотирьох. Курити чи запалювати бенгальські вогники тут не дозволять, але випити шампанського можна буде, якщо ви його принесете із собою. Щодо святкування в небі є ще одне обмеження — над столицею літати заборонено, проте можна уздовж Дніпра чи навколо міста. Максимальна тривалість польоту — чотири години.

— Ми втілимо в реальність майже всі побажання клієнтів, — переконує Дмитро Полікарпов. — Усе залежить від фінансових можливостей замовника. Та оригінальні ідеї, а тим паче їхнє якісне втілення не може коштувати дешево. Останні роки наші корпоративні клієнти полюбляють замовляти вечірки у стилі «Карнавальна ніч», «В джазі тільки дівчата», «Гангстерська». А ми під загальну тему пропонуємо нестандартні ідеї.

Щоправда, останнім часом українці не дуже активно замовляють незвичайні вечірки. А все через кризу. Якщо в докризовий період для замовника головним було здивувати, то тепер здивувати, але економно.

— Ми знаємо, що зараз головним критерієм вибору організатора свята є ціна, хоч наші клієнти про це й не говорять, — пояснює Олег Кий. — Тож багато наших колег починають демпінгувати, але це демпінг не на хороших ідеях, а на їх реалізації. За роки роботи в цьому бізнесі я дійшов висновку, що не буває поганих ідей, буває їх погане втілення. Часто стикаємося з тим, що наші ідеї беруть і втілюють в життя, але при цьому економлять на всьому, в результаті лише ідею псують…