Цілком заслужено титул екологічно чистого міста Львівщини удостоєний  Трускавець. Хто приїжджає в курортне місто, не нахваляться його цілющим повітрям. Лідерство Трускавцю забезпечила сама природа, оточивши місто пасмом гір, вкритих карпатськими лісами, доклалися до цього й попередні та нинішні господарі, доглядаючи численні парки й сквери, щедро озеленюючи вулиці та подвір’я приватних садиб і вілл.

Готель у Трускавці

«Лісова пісня» — це новий сучасний курортний готель Трускавця з розвинутою медичною інфраструктурою. Готель збудований серед сосен і дубів карпатського лісу, який наче пісня простягнувся до найвищих гірських вершин.

Усі номери в готелі з апартаментами на дві-три кімнати, що мають кухню. Просторі номери (по 40-60 кв. м.) чудово підійдуть великим родинам, а також усім, хто прагне покращеного комфорту. В апартаментах — два плазмові телевізори, бездоганно працює система кондиціонування та вентиляції, є телефон, безкоштовний Wi-Fi. Окремі спальні, кухня з електроплитою, холодильником та необхідним набором посуду, створять домашній затишок для відпочинку та оздоровлення великої родини чи компанії друзів.

Курортний готель "Лісова Пісня" це відпочинок у Трускавці та оздоровлення в Трускавці. Гості готелю можуть оздоровитися в Медікал-СПА центрі «Аква Мед», який оснащений найсучаснішим діагностичним, бальнеологічним, фізіотерапевтичним та косметологічним обладнанням. Консультація у досвідчених лікарів, а також комплексне обстеження організму, дозволяє підібрати для Вас найефективнішу програму оздоровлення чи профілактики. У холі готелю знаходиться бювет з широким вибором лікувальних вод: Нафтуся, Марія, Броніслава.

Цілюще повітря забезпечила природа, оточивши місто пасмом гір з карпатськими лісами. Фото УНIAН

Куротні райцентри

Трускавець славиться саме зеленими легенями та відсутностю промислових підприємств. Тут найчистіше довкілля карпатської оздоровниці. Та якщо з Трускавцем усе зрозуміло, то виникає немало запитань із двома іншими переможцями у категорії міст обласного значення Бориславом та Новим Роздолом, адже згадані депресивні території, розташовані в зоні діяльності колишнього гірничо-хімічного підприємства (Новороздільське ДГХП «Сірка») та нафтогазового комплексу, й досі потерпають від наслідків їх діяльності. Важко назвати їх екологічно чистими. Хіба що як аванс на майбутнє. 

Серед міст районного значення найліпшим визнано стан довкілля у Великих Мостах Сокальського району, Жидачеві та Радехові. З-поміж селищ переможцями визнано Староселянську селищну раду Старосамбірського району, Підкамінську селищну раду Бродівського району. До когорти екологічно-чистих територій зарахували ще одну карпатську оздоровницю — селище Східницю Бориславської міської ради.

Похвалитися чистим довкіллям можуть жителі сіл Надичі Жовківського району, Підгірці Бродівського району, Нового Міста Старосамбірського району, Смільне Бродівського району та Пониква цього самого району, Домажир Яворівського району, Нивиці Радехівського району та Заводське Буського району.

Загалом у конкурсі, за словами першого заступника голови Львівської облради Василя Пісного, взяло участь 11 районів. Призовий фонд, а це 640 тисяч, розподілять між 17 переможцями.