ВИЗНАННЯ

Генсек Міжнародної організації цивільної авіації високо оцінив вітчизняну авіабудівну галузь

Вітчизняна авіаційна сфера має велику матеріально-технічну базу і потенціал, тому продовжує розвиватися. Зокрема збудовано 4 новітні міжнародні аеропорти, будуються авіатермінали, до того ж авіабудування  звільнено від оподаткування. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Генеральним секретарем Міжнародної організації цивільної авіації (IKAO) Раймоном Бенжаменом.

Глава уряду також зазначив, що Україна співпрацює з Росією у напрямку серійного виробництва літаків Ан-148 та Ан-158, а також військово-транспортного літака Ан-70. Разом з цим, за його словами, Україна зацікавлена у просуванні авіаційної техніки на світові ринки.

Генсек ІКАО переконаний: Україна не повинна втратити авіаційне виробництво. Фото УНІАН

Говорячи про законодавче поле, Микола Азаров повідомив, що прийнято новий Повітряний кодекс, утворено Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. «Ми приділяємо велику увагу питанням безпеки польотів, авіаційній безпеці», — наголосив Прем’єр, додавши, що під контролем також питання надання якісних послуг.

Крім того, Микола Азаров підкреслив, що Україна — велика держава, яка має авіаційне сполучення з багатьма країнами, і роботу з розвитку та розширення повітряних маршрутів буде продовжено і в майбутньому.

У свою чергу Раймон Бенжамен висловив переконання, що в ДП «Антонов» величезний потенціал: «Україна — одна з небагатьох країн, що має виробництво найкращих суден у світі, які ви не можете втратити». Крім того, він вважає, що з кожним роком у світі зростатиме попит на хороших спеціалістів у сфері авіації, тому Україні необхідно утримувати своїх фахівців.

Торкаючись теми проведення Євро-2012, Микола Азаров наголосив на тому, що розвиток інфраструктури в Україні буде продовжено і після закінчення чемпіонату. Він підкреслив, що у рамках підготовки до футбольного турніру протягом двох років в Україні збудовано чимало великих інфраструктурних об’єктів. Зокрема в усіх чотирьох містах, які приймають турнір, розбудовано сучасні аеропорти: злітно-посадкові смуги та нові  термінали. «Єврочемпіонат з футболу пройде. Але ми продовжимо будівництво сучасних аеропортів, обов’язково розвиватимемо авіаційне сполучення», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

А Раймон Бенжамен зазначив, що в умовах складної економічної ситуації Україна вклала значні інвестиції в розбудову аеропортів, що заслуговує на високу оцінку. При цьому він вказав на необхідність розвитку комерційної діяльності, зокрема торговельної мережі при терміналах для повернення вкладених інвестицій.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»