БІДА

На Луганщині з’ясовують, чому в дитсадку працювала вихователька із захворюванням на туберкульоз у відкритій формі

 

У 19-річної педагога з фізичного виховання в дитячому садку «Чайка» виявили туберкульоз у відкритій формі. Тепер дітей, які контактували з хворою вихователькою, а це майже весь дитсадок, чекає обстеження в тубдиспансері. Завідувачка дитсадка  Наталя Богданова передусім  провела батьківські збори, на яких повідомила, що тепер діти перебувають у групі ризику. На збори запросили представників відділу освіти, санстанції, головного лікаря тубдиспансеру. Вони розповіли про захворювання, якими можуть бути наслідки і що треба зробити в першу чергу.

Однак, як повідомляє алчевський медіа-центр «Креатив», на запитання батьків, як  таке стало можливим і хто понесе відповідальність, відповіді так і не прозвучало. Представники медицини стверджували, що співробітник дитсадка про?йшла  медогляд в належний час. Щоправда, вона двічі протягом півроку роботи в дитсадку хворіла, але їй ставили діагноз «алергія». У листопаді вона знову звернулася до лікарів, її обстежили більш ретельно і поставили діагноз «туберкульоз у відкритій формі».

 У зв’язку з цією подією міністр освіти і науки  Дмитро Табачник доручив перевірити, як загалом  дотримуються санітарно-епідеміологічного режиму в дитсадках Луганської області. Крім того, він обговорив з міністром охорони здоров’я Олександром Аніщенком факт виявлення туберкульозу в інструктора з фізичного виховання дитячого садка. Посадовці домовилися про спільні дії щодо попередження та профілактики подібних випадків. Алчевська міська прокуратура з’ясовує, чому до роботи з дітьми була допущена хвора на туберкульоз людина.

Батькам же запропоновано дати згоду на проведення обстеження своїх дітей (всього понад 100 осіб). У разі відмови, як було заявлено, «діти в садок допущені не будуть».

Місцеві соціальні мережі переповнені коментарями обурених батьків. Головна думка — те, що «цей випадок укотре свідчить, як формально нині проводяться медогляди», «знову переконуюсь у низькій кваліфікації наших лікарів,хоч би до якого прийшов на прийом. Перш за все дивляться, скільки з пацієнта можна здерти. Це жах. Без грошей наші лікарі не хочуть розмовляти, якщо не дав грошей, ніхто не звертає уваги. Ось це біда!». «Те, що сталося з 19-річною дівчиною-інструктором, — перш за все,  реальна атестація лікарів».