За повного аншлагу на сцені Сумського обласного академічного театру драми і музичної комедії імені М.Щепкіна відбулася прем’єра вистави «Акомпаніатор» за твором драматурга Олександра Галіна. 

Режисер-постановник заслужений артист України Олександр Рибчинський та творча трупа запропонували глядачам твір з класичним сюжетом, що присвячений стосункам представників старшого і молодшого поколінь. Але йдеться не про безкорисливість і жертовність, характерні для батьків і дідів, а про практичний розрахунок і вигоди, на які сподівається молодий герой цієї трагікомедії, доглядаючи трьох самотніх літніх людей.

Як розповів директор театру заслужений діяч мистецтв Микола Юдін, сценічну прем’єру артисти і творчий колектив присвячують 75-й річниці утворення Сумської області. У виставі зайняті провідні майстри сумської сцени народна артистка Євгенія Серебрякова, заслужені артисти Олена Зарицька та Сергій Корінний, актори Юрій Оноприйко і Юрій Кулик.

 Останні місяці для колективу проходять під знаком оновлення і творчих успіхів. Зокрема, цими днями звання «Заслужена артистка України» удостоєна  Наталія Нерянова, яку сумчани і гості міста добре знають за низкою талановито зіграних ролей. Отже, сьогодні серед щепкінців двоє  народних і вісім  заслужених артистів, три  заслужених діячі мистецтв і працівники культури, а в репертуарі кілька десятків вистав за творами вітчизняних і світових драматургів.

  Недавно відбувся прем’єрний показ вистави для дітей «Новорічні пригоди кицьки Глаші», а найближчим часом на глядачів чекає ще одна прем’єра — спектакль «Поки живий — іду» режисера Олени Зарицької за твором Богдани Олександровської. Робота присвячена 100-річчю від дня народження відомого земляка поета-ковпаківця Платона Воронька.

Окрім цього, незабаром будуть презентовані інші театральні прем’єри — вечір балету «І млію в танці, як в обіймах ніжних» та бенефіс артистки - вокалістки Марії Грищенко. 

І класичний сюжет — конфлікт поколінь може звучати по-новому. Фото Володимира КОВАЛЕНКА