ГРОШІ

Вклади Ощадбанку СРСР буде перенесено на картки, що стануть повноцінним платіжним засобом

Президент Віктор Янукович провів планову зустріч з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, у ході якої глава уряду доповів про стан національної економіки та поточні питання, що потребують нагального вирішення.

«Ми домовилися, що уряд посилить увагу до таких важливих галузей, як промисловий комплекс і транспорт», — поінформував Микола Азаров після закінчення зустрічі.

Прем'єр обіцяє: при виплатах компенсацій черг, як це було 2008-го , вдасться уникнути. Фото УНІАН

Прем’єр-міністр також повідомив главі держави про розгляд на розширеному засіданні уряду 27 квітня питання реалізації соціальних ініціатив Президента. «Я доповів, що було прийнято рішення уряду про програму доступного житла, погашення знецінених вкладів Ощадбанку СРСР, підвищення пенсій», — зазначив Микола Азаров, додавши, що Кабмін на своєму засіданні також розглянув соціально-економічну ситуацію в країні та заходи, необхідні для прискорення розвитку національної економіки.

Зі слів Прем’єр-міністра Президент дізнався і про завершення роботи з підготовки України до Євро-2012. «Та велика робота, яку було проведено в останній рік, практично завершує всю фінальну стадію підготовки до першості», — цитує слова Миколи Азарова прес-служба Президента.

Крім того, глава держави поставив завдання забезпечити повернення коштів вкладникам Ощадбанку СРСР у найближчий період. «Президент доручив мені на засіданні уряду розглянути питання продовження в 2013, 2014, 2015 роках практики повернення знецінених вкладів населенню, щоб за три роки практично закрити цю болючу для наших громадян проблему», — сказав Прем’єр-міністр після закінчення зустрічі. Тож найближчим часом уряд розгляне відповідну програму.

«Ми заклали видачу кожному вкладнику колишнього Ощадбанку СРСР платіжної картки, на якій буде зафіксовано не тільки тисячу, а й сам вклад», — зазначив Прем’єр. За його словами, цю картку також можна буде використовувати як платіжний засіб при оплаті житлово-комунальних послуг та інших платежів.

«Ощадбанк України розробить найдокладнішу інструкцію-роз’яснення для наших громадян, і, я думаю, найближчим часом із цим роз’ясненням виступить його керівництво», — резюмував Микола Азаров.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»