ЗВІТ

2010 року органами державної контрольно-ревізійної служби проведено ревізії на 154 підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства промислової політики. Фінансових порушень і недоліків було виявлено на загальну суму понад 1,3 млрд грн. Зокрема, перевірені підприємства недоотримали фінансових ресурсів на загальну суму 26,5 млн грн, провели витрати з порушенням законодавства - на 48,4 млн грн, вчинили інші порушення на 1,24 млрд грн, серед яких - оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення тендерних процедур закупівлі.

Контрольні заходи засвідчили, що відсутність належного менеджменту та внутрішнього контролю на підприємствах створює передумови для проведення незаконних витрат, втрат доходів і активів підприємств та, відповідно, можливості для штучного банкрутства. Доходи підприємств, віднесені до сфери управління Мінпромполітики, було втрачено через неналежний професійний рівень їх керівників, низьку якість менеджменту та відсутність належних управлінських рішень, повідомляє прес-служба Головного контрольно-ревізійного управління.

Значні державні кошти втрачаються через порушення під час передачі підприємствами в оренду державного майна. Під час ревізій також було встановлено порушення оплати праці працівників. Серед інших порушень: здійснення окремими підприємствами діяльності без отримання відповідної ліцензії; витрати, не передбачені фінансовим планом витрат; завищення вартості активів через неналежне ведення бухгалтерського обліку.