ПРАВОПОРЯДОК

Масштабну нелегальну оборудку ділків від спиртової промисловості розкрили працівники податкової міліції та УСБУ в Сумській області. У ході операції "Щит" було викрито нелегальне виробництво етилового спирту, що на широку ногу налагоджене в селі Попівка Конотопського району.

Як повідомила старший оперуповноважений штабу УПМ ДПА в Сумській області Наталія Шаповал, оперативники зупинили вантажний автомобіль, який виїхав із території місцевого спиртового заводу. У кузові та причепі правоохоронці виявили дві цистерни зі спиртом - по 15 тис. літрів кожна, замасковані... в туалетному папері. Вантаж транспортувався за підробленими документами - у товарно-транспортній накладній значились будівельні матеріали.

При перевірці з'ясувалося, що завод був позбавлений відповідної ліцензії ще позаторік і не мав прав на випуск підакцизної продукції. Автомобіль з 30-тонним вантажем вилучено. Під час перевірки оперативники виявили ще 15 тис. літрів спирту, завантаженого до напівпричепа для подальшого вивозу.