Київське «Динамо» під керівництвом Сергія Реброва встановило нове клубне досягнення: 34 матчі без поразок у рамках чемпіонату України. Попередній рекорд належав Валерію Лобановському, при якому команда провела 33 безпрограшних матчі. Водночас у матчі проти «Зорі» 30 серпня кияни вперше втратили очки в нинішній першості, а ще команда Юрія Вернидуба  єдина, яку Сергій  Ребров досі не перемагав у чемпіонаті, — минулого  сезону команди двічі зіграли внічию.

Звітний матч не став винятком. Як повідомляє сайт ФФУ, кияни прогнозовано більше тримали м’яч, маючи гральну та територіальну перевагу. Луганські футболісти протиставили суперникам компактну гру від захисту «другим номером». За перший тайм команди порадували глядачів лише по одному разу, коли перед перервою обмінялися гольовими моментами. Спочатку після обрізки Рибалки гравці «Зорі» вивели на ударну позицію Будківського. Нападник із вигідної позиції не влучив у ближній кут. «Динамо» відповіло ударом Ярмоленка зі штрафного, але Шевченко зреагував на рикошет.

Другий тайм також проходив на невисоких швидкостях, і за такої гри долю матчу могла вирішити єдина помилка будь-якої команди. В одному з епізодів Будківський знову не скористався помилкою захисників «Динамо». Драговіч виконав невдалу скидку на партнера, але форвард «Зорі» пробив у «молоко». Ближче до фінального свистка «Зоря» відійшла до власних воріт і ледь не поплатилася за це рішення. Вийшовши на заміну, Гармаш ювелірною передачею вивів Мораеса сам-на-сам із воротарем, але Шевченко врятував своїх партнерів від голу.

Тим часом у Дніпропетровську без кількох лідерів підопічні Мирона Маркевича тримали іспит перед рідними вболівальниками. Протистояння із сусідами по турнірній таблиці довго не було результативним.  Лише наприкінці напруженого поєдинку Матеус вивів на ударну позицію Селезньова, який на 81-й хвилині пробив низом повз воротаря. Забитий гол психологічно допоміг дніпропетровцям. Одна з чергових атак команди закінчилася тим, що Мисак у падінні парирував удар Матеуса, а Селезньов встиг першим на добивання, забив свій третій гол у чемпіонаті нинішнього сезону.

Утім,  на два тижні про клубні перипетії доведеться забути: чемпіонат України бере паузу в зв’язку з іграми  національної збірної. Учора підопічні Михайла Фоменка з’їхалися на тренувальний збір. Попереду  відбірні матчі Євро-2016:  5 вересня у Львові проти Білорусі і 9 вересня у Жиліні проти Словаччини.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 6-й тур

Зоря — Динамо — 0:0

Дніпро — Карпати — 2:0

Голи: Селезньов (81, 88)

Шахтар — Металург — 2:0

Говерла — Сталь — 0:0

Волинь — Олімпік — 1:0

Ворскла — Металіст —  1:0

Олександрія — Чорноморець — 0:0

Турнірне становище лідерів:   1. Динамо — 16 очок, 2. Шахтар — 13, 3—5. Зоря, Дніпро і Волинь — 11… 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»