НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ

Позавчора столицю облетіла приголомшлива новина: в добре відомому всім киянам торговельно-розважальному центрі «Караван» на Оболоні звичайний, здавалося б, покупець розстріляв чотирьох охоронників приватної фірми. Троє з них загинули на місці, ще один з важкими пораненнями в живіт та шию потрапив у лікарню швидкої допомоги. За останніми даними, його терміново прооперували, але стан 31-річного чоловіка залишається вкрай тяжким.

Що ж трапилося? Розповідають, що близько 15 год. молодий чоловік середнього зросту і спортивної статури, одягнений у сіро-коричневу куртку, підійшов з боку торгової зали до каси гіпермаркету з пляшкою молока, хлібиною, шкарпетками і набором батарейок. Спокійно розрахувався за покупки і рушив до виходу. Однак його затримали охоронці: спостерігаючи за торговими рядами, оснащеними відеокамерами, вони помітили, що молодик біля однієї з полиць сховав у кишеню карту флеш-пам’яті, за яку не розрахувався. Сек’юріті провели його в кімнату охорони, змусили вивернути кишені і зажадали пояснень.

Не довго думаючи зловмисник вихопив пістолет і холоднокровно розстріляв охоронників практично впритул, оскільки все відбувалося в приміщенні площею 12 кв. метрів. Затим швидко зник, залишивши на столі не лише свої покупки, а й кепку. Захистити себе «караванські» стражі порядку не змогли: мало того, що не мали права користуватися ні вогнепальною, ні холодною зброєю, — у них не було навіть доволі розповсюджених у такій роботі електрошокерів чи бодай газових балончиків. Що дуже дивно, оскільки всі четверо працювали в охоронній службі не перший рік.

Підозрювальний від відеокамер не ховався. Фото з сайту unian.net

Учора міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліція встановила особу підозрюваного в такій безпрецедентній розправі над охоронниками. «Це 26-річний киянин. Нам відомі його ім’я та прізвище, — розповів журналістам начальник прес-служби  МВС Володимир Поліщук. — Однак цю інформацію поки що не розголошуємо в інтересах слідства». В тому, що так і буде, ніхто не сумнівався, адже обличчя злочинця чітко зафіксували камери відеоспостереження, а в кімнаті, куди його доставили, він залишив багато слідів, у тому числі й відбитки пальців. Попередньо встановлено, що зловмисник стріляв з пістолета 9-мм калібру, найімовірніше, з «Макарова», але оснащеного збирачем гільз. До речі, підозрюваний під час втечі залишив цей пристрій на місці злочину.

На момент написання цих рядків міліція в посиленому режимі вела пошук підозрюваного. Київські правоохоронці звернулися до можливих свідків злочину з проханням надати будь-яку інформацію, що стосується цієї трагедії. За відомості, що допоможуть у розшуку злочинця, гарантовано винагороду розміром 100 тис. гривень.