КУБОК УКРАЇНИ

Боротьбу за трофей продовжує лише один клуб з першого дивізіону

В 1/8 Кубка України  брали участь дві команди, які представляють третій ешелон вітчизняного футболу. Це лідер групи Б другої ліги «Украгроком» з Кіровоградщини  та свердловський «Шахтар» з Луганщини. Обидва колективи приймали суперників на своєму полі, однак  це їм не допомогло.  До вісімки кращих прогнозовано вийшли титулованіші клуби: «Чорноморець» та  «Волинь».

Єдина перемога ігрового дня з великим рахунком була зафіксована в Ужгороді. «Шахтар» продовжив виграшну серію на внутрішній арені у другому таймі завдяки чотирьом голам бразильців, які перебували у той час на полі. Трапилося це після того, як Мірча Луческу випустив на заміну Фернандіньо та Вілліана, які внесли злам у хід гри.

За схожим сценарієм розвивалися події й у Дніпропетровську, де друга команда чемпіонату приймала «Іллічівець». Після безгольового першого тайму іспанський тренер Хуанде Рамос кинув у бій Матеуса. Саме він забив здалеку перший гол, а потім з допомогою ще одного гравця з лави запасних — Євгена Селезньова допоміг поставити крапку в матчі бразильцеві Джуліано.

Іншим шляхом пішов наставник «Металіста». Мирон Маркевич залишив удома своїх лідерів — Олександра Горяїнова, Папу Гуйє, Фініньо, Вільягру, Шав’єра і Тайсона. До того ж продовжує відновлюватися після травми  капітан команди — аргентинський плеймейкер Хосе Соса.

Попри це, зустріч у Львові між місцевими «Карпатами» та харків’янами стала найбільш драматичним поєдинком кубкової середи. У середині другої 45-хвилинки за два попередження було вилучено гравця господарів Ігоря Озарківа. Чисельну перевагу гості реалізували майстерно: навіс Едмара влучним ударом головою завершив Джонатан Крістальдо.

«Карпати» знайшли в собі сили відігратися: відзначився Семір Штіліч. У додатковий час ігрову перевагу підопічних Ніколи Костова втілив у вирішальний гол Леван Кенія, який вийшов на заміну. Так, команда Мирона Маркевича другий рік поспіль сходить із дистанції в 1/8 фіналу Кубка України саме після матчу проти «Карпат».

Головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич так прокоментував гру в рідному місті:

«Ми дали можливість пограти тим, хто нечасто з’являється в основному складі. Моментами вони мали непоганий вигляд. Та ми більше думали про суботню гру з «Дніпром» і про наступний поєдинок Ліги Європи проти норвезького «Русенборга». Чи буде команда готова до завтрашньої принципової зустрічі? Гадаю, що багато хлопців, які грали сьогодні, не вийдуть на поле у Дніпропетровську.

А господарів вітаю з перемогою! Якщо вони й надалі  так гратимуть, то, напевно, виберуться з того місця, на якому розташувалися зараз».

«Карпати» другий рік поспіль вибивають «Металіст» в 1/8 турніру. Фото з сайту ФК Металіст (Харків)

ТАБЛО УК

Кубок України. 1/8 фіналу

Шахтар С — Волинь — 0:2

Авангард Краматорськ — Арсенал — 0:1

Ворскла — Таврія — 2:3

Украгроком — Чорноморець — 1:2

Дніпро — Іллічівець — 2:0

Нива — Севастополь — 0:2

Говерла — Шахтар — 1:4

Карпати  — Металіст — 2:1

Жеребкування 1/4 фіналу відбулося вчора.