У Берліні приготувалися роздавати золотих та срібних ведмедів – у 65-й раз. В активі цьогорічного Берлінале чимало яскравих режисерів: Теренс Малік, Вернер Герцог, Пітер Грінвей. Однак головна увага прикута до жінки – і по той, і по інший бік камери.

«З чотирьохсот фільмів, що будуть показані на фестивалі 116 чи 114 зняли жінки – це цікаво!» – каже директор Берлінале Дитер Косслик.

Журі фестивалю цього року очолює знаменитий американський режисер Даррен Аранофски. «Євроньюз» запитав: якою рисою, на його думку мають володіти члени журі?

«…Витривалістю: переглянути 19 стрічок за 10 днів буде непросто. Але ми впораємося, адже фільми – чудові. Бути в журі – велика честь та задоволення», – відповів Аранофски.

У головному конкурсі Берлінале представлена російсько-українсько-польська картина «Під електричними хмарами» режисера Алєксєя Германа-молодшого.

Відкриває фестиваль історична драма іспанської режисерки Ізабель Койшет «Ніхто не хоче ночі» з Жюльєт Бінош у головній ролі. Вона грає дружину дослідника Арктики Роберта Пірі.

«Берлінале, який цього року має надзвичайно цікаву програму, розпочався чутливим артхаузним фільмом. Всі з нетерпінням чекають на продовження – на фільми зі справжніми суперзірками, такими як Ніколь Кідман, Наталі Портман та Джеймс Франко» – передає з Берліна кореспондент «Євроньюз»

 Copyright © 2015 euronews