Міністр фінансів Наталія Яресько зустрілася з данською бізнес-спільнотою, яку представляли найбільші компанії-виробники із данськими інвестиціями.

Зібрання організовано за особистої підтримки Посла Данії в Україні Мерете Юль для обговорення можливості вирішення питань у сфері регуляторного впливу. Було обговорено поправки до податкового законодавства та перспективи подальших змін, запровадження тестової системи автоматичного відшкодування ПДВ з 1 березня 2015 року. Особливу зацікавленість викликала розмова про поточні реформи, які курирує Мінфін: стан державного бюджету, вплив зовнішніх позик на стабілізацію валютних операцій та питання підтримки бізнесу.

«Ми зацікавлені в економічній стабільності та розвитку наших країн. Данські компанії інвестують в Україну тривалий час і мають значну присутність у нашій країні», — зазначила міністр фінансів, додавши, що на 1 жовтня 2014 року Данія інвестувала в економіку України 147 мільйонів доларів США.

«Вважаю, що Данія разом з іншими членами  ЄС та західними партнерами значно виграють, якщо допоможуть Україні реалізувати свою мету стати сучасною європейською державою», — цитує слова Наталії Яресько прес-служба Міністерства фінансів.

На переконання очільника відомства, саме зараз є історична можливість для розкриття потенціалу України, її інтеграції з Європою та світовою економікою: «Хоч зараз усі справедливо зосереджені на стабілізації фінансової системи України та війні на сході, важливо, щоб ми не випускали з уваги величезні активи нашої країни та реформи, які відбуваються».

Звертаючись до данської бізнес-спільноти, міністр наголосила: «Україна має величезний  потенціал,  і ми дуже цінуємо ваш внесок в економіку та прихильність до України».

На сьогодні в Україні працює близько 120 підприємств із данськими інвестиціями. Тож Посол Данії Мерете Юль зазначила, що уряд її країни і надалі зацікавлений в тісній співпраці з Україною. І саме тому з українським  урядом важливо підтримувати діалог.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»