Віце-президент США Джо Байден закликав США та всю Європу допомогти Україні у боротьбі за власне виживання.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом ЄвроРади Дональдом Туском у Брюсселі. «Україна зараз бореться за власне виживання. Росія продовжує ескалацію конфлікту, надсилаючи найманців та танки, ми бачимо потік зелених чоловічків, сучасних, для спецоперацій, солдатів. Зараз президент Путін продовжує закликати до нового мирного плану, коли війська в Україні. Він повністю ігнорує будь-які угоди, які його країна підписала у минулому, а він підписав не так давно, включаючи у Мінську. Ми повинні стояти, ми, США та вся Європа, повинні стояти у цей момент з Україною», – цитує слова Байдена УНІАН.

Крім того, віце-президент США наголосив, що Україна потребує фінансової допомоги для проведення ефективних реформ у країні навіть під час військового протистояння.

«Зараз – момент, коли Європа та США повинні стояти разом, стояти міцно. Росії не буде дозволено перемалювати карту Європи. Це те, що вони зараз роблять», – додав він. Нагадаємо, що напередодні держсекретар США під час свого візиту в Київ заявив, що найближчим часом Обама визначиться щодо оборонної допомоги Україні. 

ТСН