Міністерство енергетики та вугільної промисловості зацікавлене у системній взаємодії з громадськими експертами щодо впровадження ключових реформ в профільній галузі. Про це заявив заступник очільника відомства Олександр Светелік під час зустрічі з координаторами Центру підтримки реформ (ЦПР). Адже саме громадськість має брати активну участь в обговоренні й підтримці ключових перетворень.

«Наша спільна з незалежними громадськими експертами робота може посприяти прискоренню процесу погодження й ухвалення необхідних законопроектів в енергетичній галузі. Крім того, така співпраця позитивно впливатиме на сприйняття суспільством непопулярних, але вкрай необхідних рішень, реалізація яких є запорукою успішного впровадження запланованих реформ», — цитує слова посадовця прес-служба Міненерговугілля.

Фахівець розповів координаторам ЦПР про вже розпочаті реформи енергетичної галузі та їхнє значення для економіки країни. Зокрема він наголосив на важливості створення прозорого ринку природного газу й вугілля, формування адекватного балансу енергоресурсів для забезпечення потреб економіки і населення. «Наша позиція: ніяких преференцій та перехресного субсидування бути не може. Мають працювати ринкові механізми і забезпечуватися вчасні розрахунки за спожиті енергоресурси», — переконаний Олександр Светелік.

За результатами цієї зустрічі ухвалено рішення про створення за підтримки ЦПР постійно діючого координаційно-комунікаційного майданчика між Міненерговугілля та експертною спільнотою. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»