Існує додаткова підстава (для тих, хто її потребує), аби побачити картину Поля Ґоґена «Коли весілля?” у фундації Бейлера в Базелі.

Полотно протягом майже століття належало приватному колекціонеру й експонувалося в Художньому музеї Базеля. 2015 року його продали за рекордні 300 мільйонів доларів.

Деталі купівлі-продажу, надто ж особа покупця, оповиті таємницею. Подейкують, що картину придбало музейне відомство Катару.

«Звісно, це дуже хвилююче – мати змогу виставляти її тут, це цілком особливі емоції, для нас велика честь – експонувати картину. Можливо, ми – один з останніх музеїв, який має змогу представляти її для широкої громадськості», – розповідає один із кураторів виставки Рафаель Був’є.

Ґоґен написав картину 1892 року, напередодні власного весілля з таїтянкою Техааманою, яка фігурує на численних полотнах художника.

«Неймовірно… Немає слів, щоб висловити, наскільки гарною є ця картина. Вона просто чудова. Вона надзвичайно виразна, особливо риси облич персонажів. Справді, дуже цікаво», – говорить один із відвідувачів.

У Швейцарії картина експонуватиметься до кінця червня, а тоді помандрує до Мадрида та Вашинґтона – перед тим, як наприкінці року вирушити до «місця постійного проживання». 

Copyright © 2015 euronews