Збройний конфлікт на сході України став у центрі уваги на конференції з питань безпеки, що пройшла у Мюнхені. Канцлер Німеччини Анґела Меркель, яка щойно повернулася з Москви, де зустрічалася з президентом Путіним, каже, що надія на мир – хитка, але є.

Наразі немає подробиць, що містив запропонований пані Меркель та президентом Франції Олландом план. Вважають, що він ґрунтується на мінських домовленостях, досягнутих у вересні.

Джо Байден, віце-президент США: «Ми будемо і далі сприяти Україні у питаннях безпеки. Не для того, аби розпалювати війну, а для того, аби дати Україні шанс захистити себе. Президент Путін повинен зробити дуже простий вибір: забратися з території України, або і далі лишатися в ізоляції і платити високу економічну ціну».

У роботі конференції взяв участь і президент України Петро Порошенко. Він, зокрема, продемонстрував паспорти, які належать російським військовим на сході України.

«Нам потрібні вибори на Донбасі, політичний діалог, виведення іноземних військ, звільнення заручників, і виконання всіх інших пунктів мирного плану», – сказав Порошенко.

Країни Європи не хочуть поставляти Україні зброю, твердячи, що це лише погіршить напруження. Французький президент також підтримує широку автономію сходу України.

«Якщо не буде компромісу, не буде надійної мирної домовленості, то ми знаємо, якою буде альтернатива. У неї є назва. Війна,– заявив Олланд.

Copyright © 2015 euronews