Премєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав євреїв з Європи іммігрувати до його країни. Він зробив цю заяву після стрілянини у Копенгагені біля синагоги у ніч з суботи на неділю. Премєр промовляв на щотижневому засіданні уряду.

«Євреїв знову убивають у Європі просто за те, що вони євреї. Ці смертельні напади, напевно, триватимуть. Звичайно, євреї мають право на захист у будь-якій країні, але ми хочемо сказати євреям, нашим братам і сестрам: Ізраїль – то ваш дім. Ми готуємося до масової імміграції з Європи, до того, аби прийняти всіх бажаючих».

Керівник ізраїльського уряду сказав, що країна планує виділити 46 мільйонів доларів на те, аби заохотити євреїв виїжджати з Франції, Бельгії та України.

У Копенгагені у ці вихідні сталося два інциденти, в яких загинуло двоє людей і пятеро поліцейських було поранено. Один з загиблих – Дан Узан, єврейський чоловік, який охороняв будівлю поруч із синагогою.

Головний рабин Данії сказав, що розчарований закликом Нетаньяху. «Теракти – це не причина переїжджати до Ізраїлю», – сказав він. 

Copyright © 2015 euronews