Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову у нормандському форматі, під час якої закликав «не робити вигляд, нібито те, що відбулося в Дебальцевому, відповідає мінським домовленостям». Він також наполягає виробити чіткі гарантії у разі подальших спроб порушити ці угоди.

Представникам місії ОБСЄ потрібно надати повне сприяння, і вони мають отримати доступ для моніторингу і верифікації, зокрема у зонах донецького аеропорту, Горлівки, Первомайська і Широкіного. Лише після досягнення всеосяжного припинення вогню мусить розпочатися відведення техніки за безпосереднього спостереження ОБСЄ, повідомляє прес-служба Президента. Центр з моніторингу та контролю має завершити підготовку спільного плану для відведення важкого озброєння.

Сторони домовились, що цього тижня скоординують дії на рівні міністрів закордонних справ задля виконання зазначених цілей. При цьому українська сторона наполягла, щоб у ці дискусії було також включено питання залучення миротворців — як по лінії зіткнення, так і міждержавного кордону України та Росії.