У Вінниці  в актовій залі Донецького національного університету відбулася довгоочікувана подія — посвята у студенти першокурсників. Урочисту церемонію, яка за 78 років існування навчального закладу стала традиційною,  цього разу було перенесено через події на сході України. Студентську родину вишу, як і раніше, в основному поповнила молодь з Донбасу і  лише 70 осіб — подоляни.

Частина першокурсників вступну кампанію пройшла ще у Донецьку, а решта під час додаткового набору, коли восени минулого року навчальний заклад змушений був перебратися до Вінниці.  «Завжди було приємно, що до лав студентського колективу вливається велика когорта талановитих, творчих, креативних молодих людей. Щороку у нас нараховувалося понад дві тисячі першокурсників як контрактної, так і бюджетної форми навчання. 

Сьогодні їх у нас не так багато — 450 осіб, але це наш золотий фонд. Хочу побажати вам миру, добробуту, мужнього духу, студентської креативності і наснаги», — зазначив ректор ДонНУ професор Роман Гринюк. Викладачі і старшокурсники також привітали новачків, побажали їм успіхів та зробили невеличкі дарунки. До вітань долучилися гості свята — члени Клубу творчої інтелігенції Вінниччини «Інтермецо», які подарували книжки з історії краю та порадували  своїми віршами  і ліричними пісенними композиціями.  А представники Вінницького училища культури і мистецтв імені Миколи Леонтовича  на «відмінно» забезпечили культурну програму.