Днями до Дніпропетровська прибув гуманітарний вантаж з Європи, призначений для медичних закладів регіону. У трьох фурах привезли 60 функціональних ліжок, електростимулятор, ультразвуковий скальпель, апарат штучного дихання, пульсоксиметри, медичні меблі, одяг та інше обладнання. Благодійну допомогу розподілили між госпіталем, міськими лікарнями Дніпропетровська №6 та №16. 

Постачання гуманітарної допомоги організувала Міжнародна асоціація підтримки України, яка співпрацює із Дніпропетровською областю. Ця організація розпочалася ще під час подій на Майдані. Завдяки допомозі співробітників асоціації на лікування до Австрії, Франції, Німеччини та Словаччини було відправлено 60 постраждалих майданівців.

Як повідомив операційний директор Міжнародної асоціації підтримки України Тарас Дурбак, найближчим часом на Дніпропетровщину одна із французьких компаній має доставити майже 60 тисяч упаковок сучасних знеболювальних препаратів, які застосовують у післяопераційний період. Для проведення тяжких операцій до України приїдуть австрійські та французькі хірурги. А з Німеччини очікують постачання близько 10 реанімобілів, частину з яких отримає і Дніпропетровщина.

В. о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Македонський подякував волонтерам та представникам громадських організацій, які допомагають медичним закладам області.

«До цього долучаються й міжнародні представники. Нині маємо велику підтримку за кордоном. Як приклад — останній гуманітарний вантаж із Франції. Разом із медичною допомогою ми отримали подарунки для поранених бійців від дітей цієї країни, виготовлені власноруч», — зазначив Ігор Македонський.